EGYEDI MEGOLDÁSOK

Általános vállalkozói igények, egyedi célszoftverek?

Már akkor is érdemes integrált vállalatirányítási rendszert kiépítenie, ha minden folyamatot szoftveresen dolgoz fel, de a különböző célprogramok egymással nem tudnak adatokat közölni. A szükséges konvertálás körülményes, és plusz hibaforrást jelent. Közép- és hosszútávon a célprogramok összehangolása helyett sokkal eredményesebb egy konkrét cégre szabott megoldás kiépítése.
Az általános vállalatirányítási eszközökön kívül, cégének főprofiljába tartozó szoftver kialakítása jelentős forgalomnövekedést jelenthet, ezért célszerű a fejlesztésnél informatikai megoldásban gondolkodni.

Mire érdemes figyelni a fejlesztéseknél?

Használhatóság, könnyű kezelhetőség, garantált működés, a szoftverek használatához tartozzon betanítás, fejlesztői segítségnyújtás, szoftverkövetés.
A rendszer legyen platformfüggetlen, bármilyen hardveres és szoftveres környezet esetén működjön.
Szabványos kimeneteket használjon, a későbbi fejlesztések megkönnyítésére.
Lehetőleg egy szállítótól származzanak a fejlesztések, így meghibásodás esetén elkerülhető az „egymásra mutogatás˝.

Sokan rendelkeznek ötlettel, elképzeléssel, melyhez nem szükséges kész portált venni vagy már rendelkeznek portállal. Az ötlet megvalósítása egyedi megoldást kíván, mely figyelmebe veszi az elképzelésket, elvárásokat, nyitott az internetben rejlő lehetőségének minél jobb kihasználásban.

Egy projekt lépései a következőkből állnak:

  • Elképzelések, ötletek, célok meghatározása (vizíó elkészítése)
  • Funkciónális specifikáció elkészítése, layout tervek és design tervek elkészítése
  • Architektúra és rendszer felépítés megtervezése
  • Fejlesztés, implementálás
  • Tesztelés, stabilizálás
  • Éles környezetbeni tesztelés, stabilizálás, ellenőrzés
  • Éles indítás

Egyedi megoldásaink során a feladat feltérképezése és az elképzelés pontosítása során, igyekszünk a legjobb megoldást nyújtani ügyfeleinknek. A megoldás megtalálásához és elkészítéséhez a különböző módszertanok legfontosabb előnyeit igyekszünk kihasználni.

Az elképzelések, ötletek feltérképezése során, igyekszünk megkeresni a legfontosabb szempontokat, megtalálni a kritikus részeket és alternatívákat nyújtani az egyes elképzelésekhez. A filozófiánk szerint, minél jobban bele kell vonni az ügyfelet a megoldás elkészítésébe, annak érdekében, hogy a legjobb megoldást adjuk számára. Az elképzelések összeszedése és a célok meghatározása után elkészül az elképzelések, célok dokumentuma, azaz a vízió. Ennek elkészítése után kerülhet sor az egyes funkciók pontos specifikációjára. A specifikáció során az egyes funkciók, műveletek működése pontosításra kerül, ennek során elkészülnek a layout tervek, illetve a design tervek. A tervek kialakítása az Ügyféllel közösen történik és annak jóváhagyásával.

A specifikálás elején, illetve közben pontosításra kerül az architektúra, melyen a megoldás megvalósításra kerül. Cégünk nem kötelezi el magát, sem a Linux és sem a Windows mellett, sem nyílt forráskód, sem a vásárolható megoldás mellett. A csapatunk tagjai a jelentősebb internetes fejlesztési környezetekben otthon vannak, valamint a folyamatos tanulás, képzések révén a legfrissebb tudással rendelkeznek. A megoldáshoz szükséges architektúra kialakításnál az ügyfél elképzeléseit figyelembe véve a legjobb megoldást igyekszünk nyújtani. Az architektúra kialakítása és rendszer felépítésének meghatározása során a szakembereink internetes technológiákban, nagyvállalati környezetben, telekommunikációs szolgáltatóknál szerzett tapasztalatát használjuk fel. A kialakításról közösen döntünk az adott megoldás függvényében.

A specifikáció elkészítése után veheti kezdetét a fejlesztés. A fejlesztést a munka nagyságától függően különböző projekt team készíti. A csapatban mindenkinek meg van a feladata, legyen az fejlesztő, tesztelő, projekt menedzser, vezető fejlesztő. A csapat már a vízió megalkotása után feláll, annak érdekében, hogy pontosan tudja mindenki mi a cél és mi a feladat. A fejlesztőink járatosak a különböző fejlesztői környezetekben: PHP, C#, Java, Flash Actionscript, stb... A fejlesztési színvonalat a képzésekkel, a belső képzéssel, belső konzultációkkal igyekszünk növelni. A többrétegű alkalmazás fejlesztés lehetőséget biztosít, hogy egyszerre többen is tudjanak dolgozni a feladatokon. A sitebuilderek, a fejlesztők a tesztelők párhuzamosan tudnak dolgozni. Az XML/XSLT, CSS technológiák biztosítják, hogy a megoldás rugalmas legyen.

A fejlesztések során az egyes elkészült elemeket teszteljük és ellenőrizzük. A tesztelési folyamat nem egy különálló lépcső, hanem a kezdetektől jelen van. A tesztelésbe, illetve a funkciók elkészítésének ellenőrzésébe bevonjuk ügyfeleinket is, annak érdekében, hogy minél hamarabb lássák az eredmény, minél jobban részesévé váljanak a megoldásnak. A fejlesztés végezetével, elkezdődik a teljes körű ügyfél oldali tesztelés és stabilizálás. Az éles környezethez hasonló környezetben történő teljes körű tesztelés során a rendszer összes elemét ellenőrizzük

A fejlesztői teszt és stabilizáció után a rendszer éles környezetben történő telepítése után, egy végső teszt és stabilizációs szakasz következik, mely az éles indítást készíti elő. Ennek folyamán a rendszer kritikus pontjai, kapcsolódó elemei, illetve a szolgáltatások végső ellenőrzése történik.
A sikeres éles környezetbeni tesztelés után a rendszer elindításara kerül.

Az egyes szakaszokban lehetőség van vissza térni az előzőekhez, így biztosítva a legnagyobb hatékonyságot. Az iteráció tesztőleges számú lehet az adott elemnél. A megoldás elkészítéséhez az időtervek elkészítése a vízió, valamint a specifikáció elkészítése után történik. Az éles indítás utáni üzemeltetési támogatást, rendszer felügyeletet tudunk biztosítani ügyfelünknek.

eMail:
 
"A 64-BITES FORRADALOM MEGKEZDŐDÖTT, ÉS EZUTÁN A SZEMÉLYI SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBAN SEMMI SEM LESZ A RÉGI."
STEVE JOBS

ELÉRHETŐSÉGEINK

CRENETS KFT.
1064 Budapest, Vörösmarty u. 73.
EMAIL: support@crenets.com