INTERNET, INTRANET, EXTRANET EGY PORTÁLBAN

A cégünk korábbi tapasztalatait felhasználva elkészítette saját portál megoldását a Web Portal System (WPS) rendszert.
A CreNetS WPS olyan moduláris felépítésű, testre szabható megoldás mely segítségével egyszerre több szálon, egymástól függetlenül futó alkalmazás is mendzselhető, még ha az a világ két különböző pontján is van. A különböző alkalmazások integrációjával gyakorlatilag egy vezetői információs rendszer építhető ki, hagyományos intranetes, vagy extranetes, internetes hálózatoknál. Jogosultságok beállításával szabályozható az egyes alkalmazások elérése, olvashatósága, szerkeszthetősége.
Rendszerünk szabványos környezetet teremt a meglévő és jövőbeni szoftvereihez a legnagyobb kompatibilitás érdekében.


Mi az a portál, tehetjük fel a kérdést. A portál egy olyan megoldás, mely a különböző alkalmazásokat, tartalmakat, információkat egy helyen jeleníti meg, legyen az internet, vállalati intranet vagy extranet. Más megközelítésből a különböző alkalmazások integrációjával gyakorlatilag egy vezetői információs rendszer.

Miért jó ha van egy portálunk?

A különféle információk megjelenítéséhez, a különféle problémákra egy olyan dobozos terméket kapunk, melyet az alapvető általános funkciók ellátása mellett, olyan szolgáltatásokat nyújt mellyel a hatékonyságunkat növelhetjük. A CreNetS Web Portal System olyan moduláris felépítésű testre szabható megoldás, mely lehetőséget biztosít az egyedi üzleti igények megvalósításához.

Portál

A portál webes felületen keresztül biztosítja a különféle forrásból származó információk elérhetőségét. A WPS egy olyan rendszer, melynek segítségével site-jait, tartalmait könnyedén menedzselheti, nyilvántarthatja. A portál segítségével egyszerre több site-ot is mendzselhet. A portál moduláris felépítésének köszönhetően könnyedén kiegészíthető bármilyen szükséges egyedi funkcióval. A megoldás segítségével könnyedén alakítható ki a vállalati intranet és extranet. A vállalkozások, nagyobb szervezetek már rendelkeznek az egyes feladatokhoz szükséges szoftverekkel, azonban ezek legnagyobb problémája, hogy nem egységesek és nincsenek integrálva, nehezen elérhetők. Ha valakinek egy információ szükséges, akkor több különböző alkalmazást is meg kell nézni, annak érdekében, hogy az adott információhoz jusson. Ez rengeteg időt vesz el, valamint a több különböző alkalmazás ismertét is igényli. A CreNetS Web Portal System egy olyan rendszer, mely megadja a lehetőséget, hogy integráljuk a rendszereket a szabványos csatlakozók biztosításával, valamint az egyes alkalmazások funkcióinak implementálásával kiválthatók a különféle alkalmazások.

Internet – Intranet – Extranet

Egy cég, vállalat életében az információnak más-más forrása lehet és más-más célközönsége. Az egyes folyamatokban nem csak a cég dolgozói, menedzserei, vezetői vesznek részt, de a beszállítók, partnerek és a megrendelők is. A különféle csoportoknak különféle információk és szolgáltatások szükségesek. Ugyanakkor nem elégséges az, hogy az információkhoz hozzá jussanak, közölni is tudniuk kell másokkal az információkat. A különféle csoportok megközelítéséből, így három részre bonthatjuk a csoportokat:

  • Internet portál célja a nagyközönség tájékoztatása, a lehetséges vásárlók, megrendelők számára az információ biztosítása
  • Intranet célja a szervezet dolgozóinak, munkatársainak informálása, mely az internet technológiáján alapul, azonban a külvilág számára nem publikus, azaz privát. Csak a belső munkatársak férnek hozzá. A hozzáférés szabályozásával, hozzáférési szintek meghatározásával az intranetet valamennyi munkatársra ki lehet terjeszteni.
  • Extranet célja, a partnerek és megrendelők informálása. Az extranet egy olyan zárt internetes technológián alapuló zárt hálózat, mely biztosítja a testre szabott információk szolgáltatását a külső partnereknek, beszállítóknak, vagy a cég fióktelephelyeinek

A WPS portálrendszer a három megoldást egy termékben valósítja meg, így csökkentve az egyes vállalati információk egységes biztosítását, költségek csökkentését és az esetleges későbbi továbbfejlesztés lehetőségét.

Dinamikus weboldalak

A korábbi megoldások a tartalmakat az oldalakba ágyazták és ez a statikus megoldás szolgáltatta a weboldalakat. A mai folyamatosan változó világban ez meg lehetősen körülményes és fárasztó. A tartalmak az oldalaktól történő elválasztása úgy történik, hogy az oldalak az adott hívás pillanatában generálódnak, azaz dinamikusak. A megvalósítás előnye, hogy a tartalom szerkesztés nem igény semmilyen HTML szerkesztési tudást, valamint egy tartalom több oldalra is kihelyezhető anélkül, hogy újra feltöltenénk. A megoldás további előnye, hogy az oldalak automatikusan állnak elő, ez által például a legfrissebb híreket nem kell mindig össze keresni, azért hogy kitegyük a nyitó oldalra, a szükséges modul automatikusan elvégzi helyettünk.

Moduláris felépítés

Az egyszerűbb rendszerek hátránya, hogy nem moduláris felépítésűek, így nehezen szabható testre, nehezen bővíthető. A WPS moduláris felépítésű, mely így biztosítja, hogy a termék továbbfejlesztése, új modulok készítése könnyű és egymástól független legyen. A moduláris felépítésnek köszönhetően az egyes modulok jól elkülönülhető feladatokat látnak el, ezért ezek külön-külön is továbbfejleszthetők, módosíthatók. Az egyes modulokat, így egyszerre többen fejleszthetik, építhetik.

Szabványok

A WPS elkészítésénél szem előtt tartottuk, hogy olyan rendszert készítsünk, mely minél több rétegűen felhasználható, minél több alkalmazás tudjon csatlakozni hozzá. Ez azért fontos, mert így a vállalatnak, vállalkozásnak időt és pénzt tudunk megspórolni. Ezek biztosításához igyekeztünk olyan szabványokat alkalmazni, mely hatékonnyá teszi az integrációt és a fejlesztést. A CreNetS Web Portal System-et a XML szabvány mentén készítettük el.

eMail:
 
"A 64-BITES FORRADALOM MEGKEZDŐDÖTT, ÉS EZUTÁN A SZEMÉLYI SZÁMÍTÓGÉPEK VILÁGÁBAN SEMMI SEM LESZ A RÉGI."
STEVE JOBS

ELÉRHETŐSÉGEINK

CRENETS KFT.
1064 Budapest, Vörösmarty u. 73.
EMAIL: support@crenets.com